Pressmeddelande -
94 % av Stockholms största företag vill behålla Bromma flygplats
I princip alla Stockholms läns 100 största företag tycker att Bromma flygplats bör vara kvar som en citynära flygplats. Det visar en undersökning från SKOP som beställts av Stockholms Handelskammare. Flygplatsen har en stor betydelse för företagens utveckling och utgör ett viktigt stöd för huvudkontorens verksamhet. I morgon fattar Stockholms kommunfullmäktige beslut om ett nytt avtal för Bromma flygplats.
- Bromma flygplats betyder oerhört mycket för näringslivet i Stockholmsregionen. Det är därför glädjande att fullmäktige nu äntligen ska fatta beslut om ett långsiktigt avtal som garanterar flygplatsens fortlevnad för lång tid framöver och ger den goda möjligheter att utvecklas. Handelskammarens långvariga kamp för Bromma ser därmed ut att krönas med framgång. Det gynnar företagen i regionen och ökar dess attraktivitet. Förutsättningarna för att Stockholms ska få behålla och få fler huvudkontor förbättras, säger Peter Egardt, VD för Stockholms Handelskammare, med anledning av undersökningen.
- Det är mycket glädjande att Staten och staden nu har kommit överens om Bromma. Bromma flygplats är i mångt och mycket en symbolfråga för regionens vilja att skapa goda förutsättningar för näringslivet, säger Hans Stråberg, VD för Electrolux, med anledning av undersökningen.
Fakta om undersökningen
SKOP har på uppdrag av Stockholms Handelskammare intervjuat de största företagen i Stockholms län om deras inställning till att bevara eller lägga ned Bromma flygplats. SKOP frågade företagens informations- och kommunikationsansvariga, ”Anser Ditt företag att Bromma flygplats skall vara kvar som en citynära flygplats eller bör den läggas ned?” Av dem som angav en uppfattning svarade 94 procent ”vara kvar” och 6 procent ”lägga ner” på frågan. 35 procent av företagen valde att inte ange en uppfattning för sitt företag. Undersökningen genomfördes mellan den 6 och 10 mars 2008 på de 102 största företagen i Stockholms län med avseende på omsättning.
Mer information: Andreas Krohn, Informationschef Stockholms Handelskammare, 0703-51 32 22
Om Stockholms Handelskammare
Stockholms Handelskammare är en obunden näringslivsorganisation bestående av företag i Stockholms och Uppsala län. Handelskammaren grundades 1902 och har till uppgift att underlätta handel och utbyte och verka för ett bättre företagsklimat i regionen. Handelskammaren har 2400 medlemsföretag som i sin tur har en halv miljon anställda. Läs mer om Stockholms Handelskammare på www.chamber.se