Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Censur av Internet helt otänkbart

    Stockholms Handelskammare avstyrker i sitt remisvar spelutredningens förslag om skyldigheter för Internetleverantörer att blockera kommunikation till vissa IP-adresser eller domännamn. Såväl regeringen som utredaren borde aldrig ens ha tagit upp förslaget. Det är inte förenligt med yttrandefriheten.

  • Hur ser företagens rekryteringsbehov ut?

    Under nuvarande kris har mycket fokus lagts på varsel och uppsägningar. Men hur ser företagens behov av att rekrytera ut på ett och fem års sikt? Vilka faktorer har störst påverkan på företagens möjligheter att rekrytera arbetskraft? Vilka politiska reformer skulle ge resultat? Hur ser företagen på att rekrytera personer med utländsk bakgrund och att öka mångfalden?

  • Kunskapsskolan gör upp om Uppsala läns bästa matematikhögstadium

    1000 elever deltog i kvalificeringsomgången till tävlingen om Uppsala läns bästa matematikhögstadium 2009. 11 lag från 9 skolor i länet kvalificerade sig för final. Ola Hammarstedt, Alexander Eriksson och Martin Nepstad från Kunskapsskolan i Enköping tog sig till finalen och gör upp om titeln tillsammans med...

  • Så blir du lurad i årets löneförhandling

    En löneökning på 4 procent före skatt kan bli så låg som 2,6 procent efter skatt. Inför årets löneförhandlingar riskerar därför många att bli lurade. Jobbskatteavdraget har förändrat inkomstskatten rejält, men också gjort skattesystemet betydligt mer svårbegripligt. Numera är effekterna av en inkomstförändring svåra att förutse.

  • Skattesystemet lurar löntagarna

    Det är i sig ett demokratiskt problem att det svenska skattesystemet för inkomster blivit så komplicerat att det krävs en expert för att förstå det. Än värre är att skattesystemet också lurar inkomsttagarna, som ofta inte vet hur mycket skatt de betalar eller vad en löneökning egentligen är värd, efter skatt. De senaste åren har skattesystemet genomgripande förändrats. Vilka effekter har det fått

  • Skattesystemet lurar löntagarna

    Det är i sig ett demokratiskt problem att det svenska skattesystemet för inkomster blivit så komplicerat att det krävs en expert för att förstå det. Än värre är att skattesystemet också lurar inkomsttagarna, som ofta inte vet hur mycket skatt de betalar eller vad en löneökning egentligen är värd, efter skatt.

  • Förslag till nya regler om offentliga uppköpserbjudanden på den svenska aktiemarknaden (takeovers)


    Näringslivets Börskommitté (NBK) offentliggör i dag ett förslag till nya regler om offentliga uppköpserbjudanden (takeovers) för reglerade marknader (NASDAQ OMX Stockholm och NGM).

    De viktigaste ändringarna är i korthet:

    Skärpta krav för "pre announcements" Nya regler för prisdifferenser mellan A- och B-aktier Skärpta regler om återkallelse av erbjudanden Begränsnin

  • Rättelse: Vad ska Sverige prioritera som EU:s ordförande?

    Hur ser förberedelserna ut för att det svenska ordförandeskapet ska lyckas att sätta tydliga fotavtryck i EU:s historieskrivning? Klimatfrågan, Östersjön och EU:s fortsatta utvidgning står på prioriteringslistan. Hur kommer regeringen att driva dessa frågor och vilka konsekvenser får det för näringslivet?

  • Rätt datum: Vad ska Sverige prioritera som EU:s ordförande?

    Hur ser förberedelserna ut för att det svenska ordförandeskapet ska lyckas att sätta tydliga fotavtryck i EU:s historieskrivning? Klimatfrågan, Östersjön och EU:s fortsatta utvidgning står på prioriteringslistan. Hur kommer regeringen att driva dessa frågor och vilka konsekvenser får det för näringslivet?

  • Fuglesang lunchtalar om rymden på Stockholms Handelskammare

    Christer Fuglesang är Sveriges första och enda astronaut. I december 2006 genomförde Fuglesang sitt första rymduppdrag och nu ska han upp i rymden igen. Den 30 juli 2009 planeras uppskjutningen av STS-128 och Fuglesang finns med som en av besättningsmedlemmarna.

Visa mer