Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

  • Vad händer med Stockholms rekordkonjunktur?

    Stockholms konjunktur har varit rekordstark under året i nästan samtliga branscher. Under första halvåret märktes dock flaskhalsarna allt tydligare som en begränsande faktor för fortsatt uppgång. Hur ser utvecklingen ut framöver? En analys av Stockholms konjunkturläge, framtida jobbsituation, hot och möjligheter presenteras av Stockholms Handelskammare i Stockholmsbarometern för kvartal 3, 2007.

  • Peter Egardt vice ordförande för de europeiska handelskamrarna

    Peter Egardt, VD för Stockholms Handelskammare och Svenska Handelskammarförbundet, har omvalts till vice ordförande (Deputy President) för den europeiska handelskammarorganisationen Eurochambres. Valet skedde vid Eurochambres årsmöte i Paris, som pågår just nu.

  • Stockholm tappar internationell konkurrenskraft utan ny infrastruktur

    Stockholm förlorar minst 5 miljarder kronor årligen på bristande infrastruktur. Staden tappar redan i internationell ranking bland företag eftersom regionen inte tillåts växa. Trots detta innehåller inte Vägverkets och Banverkets planering för 2009-2019 ens i den högsta investeringsnivån brådskande investeringsobjekt i Stockholmsregionen, såsom Förbifart Stockholm och utbyggnad av tunnelbanan.

  • Nytt nummer av Handelskammartidningen: Sverige leder skatteligan

    Sverige har förstaplatsen som ingen vill ha. Vi ligger fortfarande etta i skatteligan kring Östersjön. Stockholms stolta planer på att bli navet för handeln i Östersjöområdet är hotat och risken finns att företagen satsar på andra storstäder i regionen. I det nya numret av Handelskammartidningen har vi kartlagt skatteläget.

  • Hamngatan är inte Champs-Élysées

    Stockholms Handelskammare dömer ut Storstockholms Lokaltrafiks förslag om en förlängning av Djurgårdslinjens spårväg till Centralen och Värtan. En betydligt bättre lösning är att bygga tunnelbana till Nacka. Handelskammaren anser dessutom att förslaget om spårvägen vilar på en ovanligt dålig undersökning. Centrala frågor om projektet besvaras inte.

  • Stockholmarna är förlorarna i nya förslaget om skatteutjämningen

    Stockholmarna är förlorarna i nya förslaget om skatteutjämningen Kommunerna i Stockholms län förlorar 1,35 miljarder kronor och Stockholms läns landsting förlorar 80 miljoner kronor per år. Det är resultatet av det nya förslag till skatteutjämningssystem som regeringens särskilda utredare, Ulf Wetterberg, presenterade i dag.

  • Hur kan satsningar på infrastrukturen stärka tillväxten?

    Hur kan satsningar på infrastruktur ge mer tillväxt i storstadsregionerna? Vad kostar det att inte göra nödvändiga investeringar? Stockholmsfrämjandet bjuder in till seminarium om infrastrukturen och dess betydelse för tillväxten och expansionen i Stockholm.

  • Cirkus Cirkör och Nationalmuseum snabbdejtar sponsorer

    Den 27 september genomförs SponsorMatch för första gången i Sverige på Stockholms Handelskammare. Syftet är att skapa möten mellan kultur och näringsliv som kan leda till nya affärsmöjligheter.

  • Äntligen tryggas Bromma Flygplats

    Stockholms Handelskammare välkomnar det nya avtalet för Bromma flygplats. Handelskammaren har länge varit den främste förespråkaren för att bevara och utveckla Bromma. Möjligheten till fungerande affärsflyg är avgörande för stockholmsregionens näringsliv.

  • Statsbudgeten - en besvikelse för infrastrukturen

    Den statsbudget som presenterades i dag innehåller både glädjeämnen och besvikelser från näringslivssynpunkt. Det är bra att regeringen fortsätter att satsa på att få fler i arbete, men en klar besvikelse att den inte vågar satsa på långsiktiga investeringar i infrastrukturen.

  • Hur kan satsningar på infrastrukturen stärka tillväxten?

    Hur kan satsningar på infrastruktur ge mer tillväxt i storstadsregionerna? Vad kostar det att inte göra nödvändiga investeringar? Stockholmsfrämjandet bjuder in till seminarium om infrastrukturen och dess betydelse för tillväxten och expansionen i Stockholm.

  • Regeringen måste satsa på infrastrukturen i Mälardalen

    Mälardalen har en tredjedel av landets invånare men får bara en tiondel av landets anslag för infrastruktur. Fyra av fem järnvägsresor startar eller slutar i Mälardalsregionen, ändå satsas inte på järnvägen där människorna åker. Handelskammaren anordnar en infrastrukturdag för att i dialog med regeringens och regionens företrädare diskutera hur tillväxt och företagande i Mälardalen...

Visa mer